Sommige mensen kunnen investeringen voor energiebesparende maatregelen niet zelf betalen. Een lening kan in zo’n geval een oplossing zijn.

De energiebespaarlening

Een Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te financieren. Via maandelijkse betalingen van de lening spreidt u de kosten over meerdere jaren. Maar nog belangrijker: misschien bespaart u direct! Afhankelijk van hoeveel energie u verbruikt, kan die besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken.

Mogelijk bespaart u zelfs wat extra. Maak van uw huis een heerlijk comfortabel thuis. Meer informatie vindt u op https://ikinvesteerslim.nl/ of neemcontact met ons op. De energiebespaarlening is een initiatief van SVn, de Rijksoverheid, Rabobank en ASN bank.

svn

De duurzaamheidslening

Particuliere woningeigenaren in de gemeente Wijchen kunnen bij de gemeente een duurzaamheidslening aanvragen. Hiermee financiert u energiebesparende en duurzame maatregelen in de eigen woning. Bij deze duurzaamheidslening ontvangt u 3% rentekorting. Als u de juiste maatregelen neemt zijn de financiële voordelen van de energiebesparende maatregelen misschien groter of gelijk aan de lasten van de lening.

Meer informatie vindt u op de website van de Gemeente Wijchen. Op de site van SVN is het actuele rentepercentage terug te vinden. De hoogte van de rente was op 1-6-2018 1,6%. We geven u een voorbeeld:

duurzaamheidslening