Energiesubsidies

De Energiesubsidiewijzer wijst u de weg. U vindt hier een compleet en actueel overzicht van subsidies, leningen en andere regelingen voor woningeigenaren, woningcorporaties en particuliere verhuurders. U ziet precies welke subsidiemogelijkheden er voor u zijn van bijvoorbeeld de rijksoverheid, de provincie of uw gemeente. Energie besparen wordt zo nog aantrekkelijker.

Maak uw huis energiezuinig en profiteer van de voordelen:

  • Aantrekkelijke subsidies en leningen,
  • Verbetering van comfort én beter voor het milieu,
  • Een lagere energierekening

Energiesubsidiewijzer

Vul op de Energiesubsidiewijzer  uw woonplaats in. U ziet meteen:

  • Een overzicht van de voor u mogelijke subsidies.
  • Aan welke voorwaarden u daarvoor moet voldoen.
  • Een link naar een website met meer informatie en een aanvraagformulier.

Informeer altijd bij uw gemeente naar mogelijke subsidies voor energiebesparende maatregelen. Soms geeft de Energiesubsidiewijzer aan dat uw gemeente geen subsidies heeft. Het kan echter zijn dat uw gemeente een subsidie niet heeft aangemeld.

Vraag BTW op zonnepanelen terug

Particulieren die zonnepanelen kopen, kunnen de btw op aanschaf en installatie terugvragen. Dat is zo’n 21% van de investering. Zo geniet u nog meer van de zonnige dagen! Informeer hiernaar bij onze zonnepanelenleveranciers.

Subsidie op duurzame warmte.

Vanaf januari 2016 bestaat de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Zowel particulieren als zakelijke gebruikers kunnen op basis van deze regeling een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.
Waarom deze subsidie?

De overheid stimuleert de komende jaren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo wordt energie bespaard en CO2-uitstoot teruggedrongen. Particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken worden via deze nieuwe subsidieregeling financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.
Hoeveel subsidie is er?

In 2016 is er € 70 miljoen subsidie beschikbaar. Voldoende budget voor zowel particulieren als de zakelijke gebruikers. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort apparaat en de energieprestatie. De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten, die vanaf 4 januari 2016 op www.rvo.nl/isde staan. De apparaten op de lijst komen in aanmerking voor subsidie. Deze lijsten worden continu uitgebreid en bijgewerkt.

Onze leveranciers kunnen u ook vertellen welke systemen uit hun aanbod hieraan voldoen.