De energiescan

Bij een energiescan loopt de energieadviseur samen met u door uw huis. Hij geeft u advies over de mogelijkheden om in uw huis energie te besparen. Het gaat hierbij zowel om fysieke maatregelen, als om maatregelen met betrekking tot uw gedrag. In korte tijd maakt de energieadviseur een inschatting van wat voor u mogelijk en reëel is.

Voor een eenvoudige energiescan van uw woning betaalt u € 95 (inclusief BTW). Dit rekent u direct af met de energieadviseur. Als u bij één van de deelnemers van het Duurzaamwonenweb daarna een opdracht plaatst voor een of meerdere aanpassingen, krijgt u het bedrag wat u betaalde voor de energiescan terug. Het opdrachtadres moet dan wel in de gemeente Wijchen of Beuningen liggen.
Een uitgebreid energiebesparingsadvies

U wilt energie besparen en/of bijvoorbeeld renoveren, uitbreiden, meer comfort of onderhoud plegen. Maar u weet niet hoe of waar u moet beginnen. U hebt uw voorlopig of definitief label wat de huidige situatie weergeeft, niet de mogelijkheden tot verbetering. De Energie Index is een uitgebreide methode voor een goed onderbouwd besparingsadvies. De energieadviseur die bij u langs komt, onderzoekt 150 punten van de woning, die later worden ingevoerd in een softwareprogramma. Daarna maakt de energieadviseur voor u een maatwerkadvies over mogelijke maatregelen en een afweging van de investering ten opzichte van de opbrengst. Wat een dergelijk advies kost vraagt u aan Lette Advies.